Prolarnett logo

Nå har =Bergen ankommet byen.

 

Siden Megafon la ned i 2019, har Bergen vært uten gatemagasin. Nå har =Bergen ankommet byen.

Bergens Tidende 04. oktober 2023: Siden Megafon la ned i 2019, har Bergen vært uten gatemagasin. Nå har =Bergen ankommet byen, skrevet av Kristoffer Westergaard.

 

Fra 11. oktober vil bergensere igjen kunne kjøpe gatemagasin i Bergen.

 

Jeg tenker dette er helt fantastisk. Det sier erfaringskonsulent Morten Sommerbakk. Han er leder i FHN Vestland og jobber ved det brukerstyrte Huset Bergen, som er et samarbeidsprosjekt mellom brukerorganisasjonene proLAR Nett, A-larm og Foreningen for human narkotikapolitikk.

 

 

Bakgrunnen for hans entusiasme er at bergensere nok en gang vil kunne kjøpe gatemagasin i byen, denne gangen =Bergen.

– Vi har vært i samtale med Erlik en stund, da det er et behov for å få dette tilbudet tilbake. Det handler om muligheten til å tjene egne penger, og til å komme seg vekk fra gaten og få en jobb som gir verdighet og respekt, sier Sommerbakk.

Erlik er en ideell stiftelse som selger gatemagasiner i flere byer i Norge, blant annet =Oslo og Sorgenfri i Trondheim. Selgerne kjøper et blad for 50 kroner og selger det videre for 100 på gaten.

 

 

Ut fra utenforskapen

– Det viktigste er å løfte dem ut ifra utenforskap og fattigdom og inn i aktivt medborgerskap, sier Sommerbakk.

Fra 2007 til 2019 var det gatemagasin i Bergen. Den gang var det Megafon som sto for salget, men da de la ned kastet Stiftelsen Erlik seg rundt.

– Da vi hørte at Megafon skulle legge ned, begynte vi å se på om det var et behov for oss. Dersom behovet er stort nok, vil vi etablere oss fysisk med et eget utsalg, uttalte redaktør Erlend Paxal i Erlik den gang.

 

 

Les hele artikkelen i Bergens Tidende her.

Del

Facebook
Twitter
Email

Hovedmedlem

Medlemskapet er gratis for LAR – pasienter

Støttemedlem

Ønsker du å være en bidragsyter?

Sponsor

Sponsor fra
næringslivet? 

Les også våre

Relaterte artikler