Prolarnett logo

Flott tur til Teveltunet!

Som en del av familiearbeidet i proLAR Nett arrangeres det hvert år turer i høstferien. I år var intet unntak og turen gikk til Teveltunet fjellstue i vakre Meråker på grensa til Sverige. Til sammen deltok 44 store og små fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Sandefjord.

Teveltunet kombinerer naturopplevelser og fornøyelser med vakre hytter og muligheter for aktiviteter både ute og inne. Om du vil bade i badestamp, dra til Rypetoppen klatrepark, dra på fjelltur, padle i kano, bade, eller spise lokal mat i lavvo, eller i «gamma» på tunet, er mulighetene mange!

Rundt ligger snøkledde Teveldalen med høye fjell så langt øye kan se, alt i alt byr området på 26 fjelltopper perfekt for sko og ski.

 

 

Aktivitetsfylt helg

Etter busstur fra Værnes flyplass til Teveltunet fjellstue ble deltakerne innlosjert i hytter i flotte omgivelser før det var klart for kappestrid, helgens første aktivitet. Fire lag deltok i konkurransen som bestod av gjetting på avstander, kaste diskos, frisbee og ikke minst skyting med paintball. Dette skapte stor entusiasme med masse latter og god innsats fra fornøyde deltakere. Kvelden avsluttes med et nydelig måltid før barn og voksne ble utfordret i rollespill (Mafia), men etter en lang dag med reise valgte deltakerne en rolig kveld.

 

 

Vinteridyll, natursti og Rypetoppen klatrepark

Det livner til i hyttene lørdag morgen og alle møtes til en trivelig frokost. Det var nydelig vær, og deltakerne møtte høstens første snøfall. Dagens natursti forberedes av ungdomsledere som har fått ansvar for helgens mange aktiviteter.

Høydepunktet var kanskje all den gode maten, og selvfølgelig dagen i klatreparken. Der fikk alle barn virkelig utfordret seg og kjent på mestringsfølelse, sier turleder Ronny Bjørnestad.

 

       

 

Teveltunet er kjent for gode råvarer fra Trøndelags mektige natur. Deltakerene nyter festmiddag, lokale råvarer og show- eventyr med «hau- hau» i gamma. En spennende opplevelse, spesielt for de små med mat tilberedt over åpen ild.

 

    

 

Kule kamprop

Det var god innsats og jevnt mellom lagene fra dagens natursti. «Teveltunet er på gli, alltid, alltid vinner vi!!»  var et av lagenes kamprop. Konkurransen bestod Bl.a av å ta det beste lagbildet, Kims lek og støvelkasting.

Deltakerne ble premiert med medaljer og svenskesnop skaffet til veie av Ronny!

 

Spreke folk!! Etter nok en kjempegod frokost pakket deltakerne sammen før de inntok badestamp og “snøbad”, den tøffeste hoppet til og med i vannet som var iskaldt. Nok en uforglemmelig tur med en utrolig flott gjeng!! Vi vil takke alle deltakerne for en innholdsrik og flott tur. En spesiell takk rettes til de tre ungdomslederne som gjorde en fantastisk innsats hele helgen.

 

      

 

Del

Facebook
Twitter
Email

Hovedmedlem

Medlemskapet er gratis for LAR – pasienter

Støttemedlem

Ønsker du å være en bidragsyter?

Sponsor

Sponsor fra
næringslivet? 

Les også våre

Relaterte artikler