Prolarnett logo

Vil betale inkassoregninger

Da Søgne Legesenter skulle gi ut medisiner til LAR pasienter skulle de ha 45 kroner for dette, selv om legesenteret hadde fått tilskudd på 190.000 kroner fra kommunen for å gjøre jobben. Nå innrømmer de feil.

 

 

Arnold Markussen

Oppdatert: mandag 23. september 2013 kl. 11:38

Søgne legesenter har årlig fått 190.000 kroner av kommunen for å dekke utgifter til utdeling av medisiner til de som er med i LAR hjelpen.

Etter mye diskusjon fram og tilbake mellom ProLAR, som er et nasjonalt forbund for folk i LARtilbudet, så er det fattet en beslutning om at alle LAR pasienter som har fått regninger fra Søgne legesenter skal få pengene som de har betalt tilbake.

Helsedirektoratet har i mars 2013, skrevet brev til LAR pasientene at det er spesialisthelsetjenesten som skal dekke disse utgiftene og det er urimelig at pasientene skal betale for denne tjenesten.

De som er blitt fakturert for denne tjenesten har nå fått tilbake det opprinnelige beløpet for hele 2012, og tjenesten er blitt overført til apotekene, og brukerne får medisiner uten kostnad.

Vanskelig økonomi

Alle inkassokrav som er påløpt for et beløp som ikke skulle vært fakturert, er ikke refundert.

– Det er, etterhvert store beløp, og store bekymringer som er pålagt en gruppe mennesker som i utgangspunktet har en vanskelig hverdag, sier Ronny Bjørnestad, som er nestleder i ProLAR, til Budstikka.

Kommunelege Frank Andersen sier nå til Budstikka at han har besluttet at inkassokrav som ikke er betalt skal slettes i systemene, og skal heller ikke betales.

– De som har betalt inkassokrav kan komme innom legesenteret så skal vi sørge for at alle relevante krav blir refundert, sier Frank Andersen.

LAR brukere henter fra 1. januar i år medisiner kostnadsfritt på apoteket.

Alle regninger som slettes, eller tilbakebetales, er fra 2012.

 

Les saken her

Del

Facebook
Twitter
Email

Hovedmedlem

Medlemskapet er gratis for LAR – pasienter

Støttemedlem

Ønsker du å være en bidragsyter?

Sponsor

Sponsor fra
næringslivet? 

Les også våre

Relaterte artikler